Powered By Blogger

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Χρόνος

Το ημερολόγιο είναι "γυμνό" πια. Έχουν μείνει  λίγες σελίδες που σημαίνουν τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου. Και ανοίγει ένα νέο ημερολόγιο.
Αυτές τις ημέρες ευχόμαστε στους άλλους και στους εαυτούς μας για τις πανανθρώπινες αξίες όπως ελευθερία, αγάπη, υγεία.  Μηδενίζουμε τα γεγονότα που μας πλήγωσαν και αυτά που μας γέμισαν ευτυχία τα βάζουμε σε ένα κουτί καλά φυλαγμένο. Αυτούς ή αυτά που μας "σκότωσαν" τα σπρώχνουμε στο παρελθόν. Οι πράξεις και οι απραξίες  απαριθμώνται όπως οι πεπερασμένες εκπομπές στην τηλεόραση.  Τα όνειρα και οι επιθυμίες παίρνουν φωτιά. Οι σημαντικοί για μας άνθρωποι είναι αυτοί που κρατάμε μέσα μας και οχι απαραίτητα με αυτούς που θα μετρήσουμε ανάποδα την άφιξη του νέου χρόνου.  Γιατί η αγάπη δεν γνωρίζει χρόνο.

Προσωπικά, ο χρόνος για μένα ορίζεται ως η αναγκάια ύπαρξη τακτικής και χρονικής τοποθέτησης των πραγμάτων. Με άλλα λόγια μας εξυπηρετεί στην καθημερινή ζωή, όπως στα ραντεβού, στις πληρωμές ή στις υποχρεώσεις μας. Στην ανάγκη μας να φορέσουμε ζεστά ή ελαφριά ρούχα. Σε ένα γεγονός που συμπεριλαμβάνει και άλλους. Ωστόσο, έμεις κρατάμε τον χρόνο ζωντανό. Τον "κυριεύουμε" με γνώση, λάθη και αλλαγή γιατί έχουμε αυτήν την δύναμη. Ακόμα και όταν μιλάμε για αυτόν ή επιθυμούμε να επισπεύσει ή να επιβραδύνει. Όμως ο χρόνος παραμένει ο ίδος και ο άνθρωπος είναι εγκλωβισμένος μέσα σε αυτόν όταν δεν μπορεί να ζήσει μακριά από αυτόν. Θα κυνηγάει για πάντα τον χρόνο.
Κάποιοι έχουν συνειδητοποιήσει την σχεδόν μηδαμινή επίδραση του χρόνου γιατί φιλτράρουν τη  ουσία από την χρονική στιγμή.  Όταν όμως ο άνθρωπος κυριεύσει τον χρόνο, είναι ελεύθερος και μπορεί να αντιστρέψει τα πράγματα, χωρίς να μετράει τον χρόνο!

Να είναι γεμάτες, λοιπόν, για τον καθένα οι σελίδες του Νέου ημερολογίου......



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου