Powered By Blogger

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Μετάγγιση "αγάπης"

Σύμφωνα με το λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας όταν αναφερόμαστε στην λέξη αγάπη εννοούμε το συναίσθημα που χαρακτηρίζεται από φιλική διάθεση και αγαθές προθέσεις, ανιδιοτελές και έντονο ενδιαφέρον για κάποιον ή για κάτι.
Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να δίνει και να παίρνει αγάπη, όπως το ανθρώπινο σώμα αποζητά το νερό για να τραφεί και να διατηρηθεί. Προσωπικά, νιώθω την αγάπη ως ένα σύνολο ζωτικών συστατικών της ανθρώπινης ψυχικής υπόστασης που μεταγγίζεται από μένα σε σένα και τους άλλους. Ο ιδανικός τρόπος για να "μεταγγιστεί" η αγάπη, αποτελεί το σύνολο των δικών μας πράξεων, όπως μια τρυφερή αγκαλιά, από μια μητέρα στο βρέφος της, ένα ταξίδι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη, μια έκπληξη σε έναν φίλο που θα του προξενήσει χαρά, η βοήθεια σε έναν συνάνθρωπο που βρίσκεται σε πιο δυσμενή θέση από εμάς. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να "διαβάσουν" τις σκέψεις των άλλων, ωστόσο αναγνωρίζουν τις πράξεις τους και έχουν την τάση να ανταποδίδουν γιατί η φύση τους είναι, κατά βάση, καλοπροαίρετη.
Προσπαθήστε, λοιπόν, στην καθημερινότητά σας να κάνετε πράγματα που αντανακλούν την αγάπη, σε μικρές ή μεγάλες δόσεις και ορίστε έναν τρόπο ζωής γεμάτο υγεία και ευδαιμονία
. Όταν διοχετεύουμε την αγάπη μέσα μας χωρίς να την μοιραζόμαστε με τους άλλους, τότε μένει στάσιμη, φθείρεται και δεν έχει κάποιο νόημα να υφίσταται. Θα αποκτήσει ουσία όταν θα στρέφεται προς τους γύρω μας και θα τους δίνει περισσότερη ζωή.
Αναμφισβήτητα , όλοι θέλουμε να έχουμε την σωματική μας υγεία και για αυτό υιοθετούμε ανάλογες συνήθειες, λόγου χάρη καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά, γυμναζόμαστε, προσπαθούμε να περιορίσουμε το κάπνισμα, το αλκοόλ και το στρες. Οι περισσότεροι από εμάς ακολουθούμε τις παραπάνω ενδείξεις για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα σε έναν καλύτερο βίο. 'Οπως φροντίζουμε, όμως, το σώμα μας, χρειάζεται να φροντίζουμε και την ψυχική μας υγεία και να μην την υποβιβάζουμε ή την παραμελούμε.  Εάν είμαστε εμείς καλά, επιθυμούμε και οι άλλοι να νιώθουν καλά. Και για να πετύχουμε την προσωπική και την συλλογική ευτυχία χρειάζεται να μοιραζόμαστε την αγάπη, να την μεταγγίζουμε με την ανυστερόβουλη και ειλικρινή στάση ζωής μας και τότε αυτή θα επιστρέψει σε εμάς, ανανεωμένη και πιο "πλούσια".

Γίνετε εθελοντές αιμοδότες της αγάπης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου